RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

Муженко назвав головну небезпеку навчань Захід-2107 у Білорусі

Під час військових навчань "Захід-2107" Росія створить в Білорусі наступальне військове угруповання, а також передові бази, які дозволять у разі потреби у рази збільшити кількість російських військ в країні.

Про це розповів начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко в інтерв'ю Liga.net.

"Перше і основне: створення військового угруповання на території Білорусі носить наступальний характер. І друге: ми не виключаємо такого варіанту, що під виглядом навчань Захід-2017 Білорусі будуть створені передові бази озброєння і військової техніки, що дасть РФ можливість при необхідності в короткі терміни створити нові угруповання", - заявив Муженко.

Він також зазначив, що в ході навчань "Захід-2107" Росія застосує свою улюблену тактику "ихтамнетов".

"Спочатку заявлялося про чисельність російського угруповання до 3 тисяч - зараз ми бачимо, що мова йде вже про 5 тисяч. А реально, я думаю, це угруповання буде значно більше. За принципом"ихтамнет", - додав начальник Генштабу.

Він також підкреслив, що навчання не обмежуються територією Білорусі, планується створення відповідних угруповань, передислокація військових частин, і на території Російської Федерації в тому числі, і вздовж кордону з Україною.

"Це спроба тиску, причому не тільки на Україну, а й на країни-члени НАТО. В першу чергу, маються на увазі держави Східної Європи: країни Балтії і Польща", - підсумував Муженко.

Нагадаємо, раніше міністр оборони України Степан Полторак не виключив, що навчання "Захід-2017", які выдбудуться у вересні 2017 року, можуть бути використані для початку агресії проти всіх країн, які мають спільний кордон з РФ.