RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Замкнуте коло: відомий журналіст назвав головні проблеми з пропагандою в Росії

Російський журналіст Аркадій Бабаченко, який зараз проживає за межами РФ, вважає, що потужна кремлівська пропаганда не була б можливою без тих телешоу та серіалів, які показували і показують в Росії.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Я практично впевнений - жодний кримнаш не був би можливий без без всіх цих серіалів про ментів, слідчих, вбивства, викрадення, бригади, кілерів, трупакі, "розслідування" про маніяків, про дитячих гвалтівників, про чоловічину в трилітрових банках і чорнуху, чорнуху, чорнуху. Ніякий Кримнаш не був би можливий без попередньої десятирічної артпідготовки у вигляді "Аншлагу" та "Дому-2", - зазначив журналіст.

"[...] зробіть замість них головним федеральним каналом "Діскавері" - і країна сама зміниться через десять років", - додав він.

Бабченко, підкреслив, що нинішня російська політична еліта не буде нічого змінювати у плані телебачення.

"Для того, щоб почати цей процес, необхідно телебачення. А телебачення зараз в руках у тих, хто під страхом смерті не хоче, щоб цей процес почався. І щоб сколупнути їх звідти, необхідно телебачення. А телебачення в руках у тих...", - пише журналіст.

Крім цього, він заявив, що новий лідер Росії, можливо, не буде відмовлятися від існуючої концепції телебачення.

Як повідомляв "Апостроф", Аркадій Бабаченко допустив, що тема України вже пішла з інформаційного і суспільного інтересу росіян.