RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Відомий журналіст анонсував "нюрнберзький процес" над путінізмом в Росії

Журналіст і письменник Сергій Лойко заявив, що чесні вибори в РФ за правління Володимира Путіна неможливі, як і демократія.

Про це він розповів в інтерв'ю "Апострофу".

"Тут, на жаль, діє правило про ролі особистості в історії, коли одна людина з маленьким колективом однодумців узурпував цілу країну", - каже журналіст.

Він вважає, що в РФ було вікно можливостей в 1991 році, але російська демократія сама погубила себе, дозволивши олігархам маніпулювати собою. І на виборах 1996 року, коли Борис Єльцин здобув перемогу над комуністичною партією, каже Лойко, насправді це обернулося трагедією для Росії, оскільки результати виборів були сфальсифіковані.

"І я думаю, якщо б у 1996 році [Геннадій] Зюганов і комуністична партія перемогли на цих виборах, а, схоже, все до цього йшло, то в Росії зараз була б зовсім інша історія, бо комуністична влада була б повалена протягом року ще більш жорстоким шляхом. Просто в Росії в 1991 році відбулася безкровна революція, люди не заплатили кров'ю, як українці заплатили за свою свободу, за свою демократію", - підкреслив журналіст.

Після короткого періоду правління комуністів, висловив упевненість Лойко, в РФ пройшла б справжня революція, яка завершилася б "нюрнберзьким процесом" над комунізмом.

"Росії ще належить пройти свій "нюрнберзький процес" над комунізмом, над сталінізмом і над путінізмом", - підсумував він.

Читайте повну версію інтерв'ю з Сергієм Лойко для "Апостроф": "Я знаю, яким буде механізм повернення Криму Україні".