RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Журналіст дізнався, чи може боєць АТО влаштуватися на роботу в РФ: результат експерименту

"Апостроф" перевірив, наскільки просто колишньому українському військовослужбовцю влаштуватися працювати в РФ, навіть якщо він вкаже, що брав участь в АТО.

У російських соцмережах є безліч груп, які пропонують підробіток для українців як в Росії, так і в окупованому Криму. Роботодавці віддають перевагу жителям ОРДЛО, але готові розглянути і громадян з інших регіонів України.

Згідно з легендою, умовний колишній солдат ЗСУ з Рівного шукає сезонну роботу в курортній Анапі (Краснодарський край РФ). Нібито його забрали по мобілізації, але участі в бойових діях не брав.

Підкреслимо, що четверо з п'яти роботодавців, до яких ми звернулися, припинили розмову після того, як дізналися про службу умовного жителя Рівного в українській армії.

Проте п'ятий роботодавець погодився на співпрацю за умови, що на роботі не буде розмов про політику, інакше пригрозив відправити додому Він заявив, що необхідна медична книжка і відсутність проблем при перетині кордону. Оплату запропонували в розмірі 1500 рублів за зміну (640 грн), а сама зміна з 8 ранку і до останнього відвідувача.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "Півтори тисячі за зміну: чому екс-бійці АТО їдуть працювати в Росію".