RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Напруженість зростає: в США озвучили прогноз щодо масштабного військового вторгнення Росії в Україну

Напередодні навчань "Захід-2017", які пройдуть в Білорусі 14-20 вересня, відзначається зростання напруженості між Росією і Заходом. Втім, Кремль навряд чи наважиться на військове вторгнення в Україну з боку Білорусі.

Про це йдеться в матеріалі приватної розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, який є в розпорядженні "Апострофа".

Аналітики впевнені, що Росія не збирається розміщувати в Білорусі постійну базу і тим більше окупувати її території. Мінськ є союзником Москви і від його анексії РФ нічого не виграє.

Експерти вважають, що Кремль також не збирається використовувати навчання як прикриття для наступу на Україну або країни Балтії. Вторгнення в Балтію призведе до активації статті 5 Статуту НАТО про колективну оборону, а непряма підтримка конфлікту на Сході України значно дешевше для Росії, ніж було б пряме вторгнення в країну, вважають у Stratfor. Реалізації подібних планів будуть заважати і представники країн НАТО, які будуть спостерігати за навчаннями. Аналітики впевнені, що за такої аудиторії Кремль не зважиться на військові дії.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": "Війська Путіна біля кордонів України: приватна розвідка США дала прогноз щодо вторгнення".