RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

У Росії сталася серйозна аварія на нещодавно відкритій Путіним ГЕС: опубліковано відео

Вчора, 24 серпня, в Амурській області Росії на Нижньо-Бурейській ГЕС о 20:24 за місцевим часом сталася аварія.

Про це повідомляє прес-служба гідроелектростанції.

"При штатному маневруванні у прольоті №1 водозливної греблі сталося пошкодження затвора, наслідком чого стало підтоплення пристанційного майданчика. На даний час пропуск води через ГЕС здійснюються через один з прольотів водозливної греблі.

Скидний витрата на рівні 2600 кубометрів на секунду, приплив близько 700 кубометрів на секунду, рівень верхнього б'єфу 137,9 метра. Ведеться спрацювання Нижньо-Бурейского водосховища з метою здійснення ремонтно-відновлювальних робіт. Пристанційний майданчик осушено", - йдеться в повідомленні.

Такий рівень скидів, як вважають на ГЕС, не представляє загрози для населених пунктів нижче за течією. Підтоплення населених пунктів починається при скидах, що перевищують 7500 кубометрів на секунду, що в три рази більше, ніж поточні витрати води.

У той же час Міністерство надзвичайних ситуацій Росії створило оперативний штаб, на гідроелектростанцію виїхала оперативна група, щоб на місці оцінити масштаб і можливі наслідки поломки. На території Бурейского району введено режим надзвичайної ситуації.

У всіх населених пунктах, розташованих нижче за течією від ГЕС, ведеться моніторинг рівня води в річці Буреї, створені тимчасові гідропії. Глави поселень провели подворовий обхід і оповіщення населення. За інформацією МНС РФ, загрози підтоплення населених пунктів немає.

Рятувальники закликали місцевих жителів закликали не піддаватися паніці і не поширювати провокаційні чутки.

Відзначимо, не всі поділяють оптимізму російської влади

"Вода скидається зі швидкістю 2 мільйона 600 тисяч літрів в секунду. Це як би 2 Олімпійських басейну виливаються, як тільки ви тільки моргне. Фахівці стверджують, що загрози населеним пунктам немає, але рівень води до ранку у річці Бурея підніметься на 4 метри", - пишеться у Telegram-каналі Маsh, який вважається близьким до російського пропагандистської ЗМІ Life.

Цікаво, що Нижньо-Бурейская ГЕС 3 серпня 2017 урочисто відкрив президент РФ Володимир Путін.

Нагадаємо, німецька компанія Andritz Hydro модернізує гідроелектростанцію "Дніпро-1", вартість реконструкції оцінюється в 60 млн євро (1,76 млрд грн).