RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Додон заборонив військовим Молдови брати участь у навчаннях на території України

Президент Молдови Ігор Додон заборонив військовослужбовцям країни брати участь в міжнародних багатонаціональних військових навчань Rapid Trident-2017, які пройдуть на території України.

Додон опублікував на своїй сторінці в Facebook обмін офіційними листами з заступником міністра оборони Георге Галбурой, передає Newsmaker.

У кінці серпня Галбура сповістив Додона про участь 57 молдавських солдатів у навчаннях Rapid Trident, які відбудуться на Яворівському полігоні у Львівській області для підготовки до миротворчої місії у Косово. Заступник міністра оборони Молдови зазначив, що військовослужбовці країни беруть участь в цих навчаннях з 1996 року в рамках програми НАТО "Партнерство заради миру", а все спорядження та розміщення оплачують організатори.

У відповідь Додон підкреслив, що для участі молдавських військових у міжнародних навчаннях необхідно дозвіл президента як верховного головнокомандувача і заявив, що такого дозволу він не давав. Додон розпорядився скасувати всі приготування до навчань.

Як повідомляв "Апостроф", Додон заявляв, що Молдова збереже нейтралітет і не стане членом НАТО чи іншого військового блоку.