RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Миротворці на Донбасі: у Путіна зробили нову заяву

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що ідею про розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі необхідно обговорювати з представниками бойовиків "ДНР" і "ЛНР".

Про це повідомляє "РИА Новости".

"Будь-які миротворці можуть розміщуватися в точці зіткнення конфліктуючих сторін за згодою цих конфліктуючих сторін. Як ви знаєте, РФ не є стороною цього конфлікту, конфлікт на південному сході України в першу чергу підлягає обговоренню між Києвом та владою республік — ЛНР і ДНР, тому, напевно, це основна модальність, яку було б нерозумно відкидати і нелогічно абстрагувати. Це перше і початкова умова розміщення будь-яких миротворців", - сказав Пєсков.

Зазначимо, що РФ офіційно не позиціонує себе стороною конфлікту на Донбасі, хоча міжнародне співтовариство багаторазово заявляв про зворотне. Також Кремль називає "республіками" підконтрольні бойовикам "ДНР" і "ЛНР" території Донбасу, хоча офіційно відмовляється визнавати їх незалежність.

Як повідомляв "Апостроф", російський опозиціонер Костянтин Боровий розповів про хитрощі в плані Кремля з миротворцям на Донбасі.