RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

До Молдови не пустили журналіста улюбленої газети Путіна

Вчора, 26 вересня, молдовські прикордонники не впустили в країну журналістку російського видання "Комсомольская правда" Дарину Асламову.

Про це повідомляє саме видання.

Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін називав "Комсомольскую правду" однієї з своїх улюблених газет.

Асламова вирушила до Молдови, щоб взяти інтерв'ю у президента Ігоря Додона. Видання зазначає, що у журналістки було на це його письмова згода.

Прикордонники сказали Асламової, що "в'їзд до Молдови вам закритий", а потім супроводили в літак, який прямував до Румунії.

"Коли я була в Бухаресті, мені зателефонували з прес-служби і заявили, що мій в'їзд до Молдови заблокований. "Якщо ви зможете перетнути кордон, президент дасть вам інтерв'ю, але більше ми не в силах нічого зробити, на кордон вже передані дані", - сказали мені", - каже Асламова.

Даний інцидент гнівно прокоментував сам Додон.

"Це черговий ворожий крок уряду Молдови стосовно нашого стратегічного партнера – Російської Федерації", - написав він на своїй сторінці в Facebook.

"Шовіністи-русофоби з владних кабінетів переходять всі межі. Сьогодні кожному російському журналісту, прибуває в країну, доводиться відправляти персональне запрошення. При цьому всі журналісти румунських ЗМІ, здійснюють антимолдавську, антидержавну діяльність, безперешкодно працюють в Молдові", - додав він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше віце-прем'єру РФ Дмитру Рогозіну заборонили прилетіти на територію Молдови на літаку ВКС Росії.