RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

​NYT дізналася про затримання і катування десятків геїв в Азербайджані

В Азербайджані за останній тиждень затримали понад півсотні людей нетрадиційної орієнтації.

Про це пише The New York Times, посилаючись на дані активістів і правозахисників. Газета також підкреслила, що представники ЛГБТ-спільноти зазнавали переслідувань і тортур.

Влада країни заявила, що затримання були проведені після скарг місцевих жителів. Ті поінформували поліцію, що геї і трансгендери займалися проституцією в самому центрі Баку. При цьому, юристи вже заявили, що більшість затриманих не мають відношення до проституції, а такі звинувачення використовуються для початку переслідувань.

За твердженням адвоката Самеда Рахимли, до деяких із затриманих застосовують електрошок. Активісти повідомляють, що затримували геїв більшою мірою вдома і на роботі. З деякими представники поліції знайомилися в інтернеті, представившись геями. У поліції, у свою чергу, заявляють, що у багатьох затриманих геїв виявили венеричні захворювання.

Раніше "Апостроф" писав про утиски та переслідування геїв в Чечні. Зокрема, гучний скандал розгорівся після публікації відомостей про масовий розстріл геїв чеченськими силовиками.