RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Нагадування про злочин, за який ти платиш: Шендерович про зображення Криму на рублях

Російський письменник і журналіст Віктор Шендерович вважає, що поява символів окупованого РФ Криму на рублевих банкнотах є нагадуванням про плату за злочин.

Таку думку він озвучив в ефірі програми "Особое мнение " на радіостанції "Эхо Москвы".

"Те, що на новій банкноті зображений Крим - я прямо ахнув, коли про це дізнався. Тому що мені в цьому відчувається якась зловісна просто посмішка того, хто це придумав. Хоча це може бути і сумлінний ідіотизм, але мені здається посмішка. адже це своєрідна "хустка Фріди", - говорить Шендерович.

Варто відзначити, що журналіст ймовірно помилився з номіналом купюри, на якій зображений Крим. Насправді зображення з символами захопленого Севастополя розмістять на купюрі в 200 рублів, а не в 2 тисячі, як сказав Шендерович.

"Крим на купюрі в 2 тисячі, за яку можна купити те, що раніше можна було купити за одну тисячу - свідоцтво девальвації, знецінення національної валюти. На ній зображений - Крим. Це "хустка Фріди". Це нагадування про твій злочин, за який ти ось платиш - ось зараз. Раніше була тисяча, а зараз вже дві. З цієї ж купівельною спроможністю приблизно скоро буде. Браток, не забудь ... ", - вважає журналіст.

При цьому на уточнююче питання про те, чи підкладають цей хустку Фріди росіяни самі собі, письменник відповів ствердно. При цьому зазначив, що ціна питання Криму в буквальному сенсі намальована на рублях і назвав цей факт вражаючим.

Як повідомляв "Апостроф", відомі російські журналіст підвели підсумки окупації Криму для Росії.