RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Створили напругу: Піонтковський пояснив ситуацію з конфіскацією мільярдів російських олігархів на Заході

Законом про персональні санкції США створили напругу російським олігархам, а президент РФ Володимир Путін буде робити відчайдушні спроби щось запропонувати еліті, над якою нависла загроза втратити трильйонні активи за кордоном.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський.

За словами політолога, російські олігархи вже робили спроби вивести свої активи, але зробити це до вступу в силу закону в США (взимку 2018 роки) вони не встигнуть.

"Це неможливо. Технічно. Якби у нас з вами були десь там на рахунку 5 тисяч доларів, може, ми і могли б вивести. А трильйонні активи не виводяться. Тим більше, велика частина активів - це вкладення в нерухомість.

До речі, смішна спроба вивести активи робилася, і я про неї писав. Це стаття кремлівського людини [Владислава] Іноземцева. Він відкрито запропонував Сполученим Штатам викупити всю цю власність за той же трильйон доларів, після чого вдячні російські олігархи-керівники стримають свою політичну активність", - говорить Піонтковський.

При цьому він зазначає, що вже робляться активні спроби "врятувати" кошти, в зв'язку з чим можна говорити про успішність тактики США.

"Вони створили напругу російській еліті у найпотрібніший момент, коли йде процес виборів у Росії. Адже вибори в Росії - це не удаване голосування, яке відбудеться 18 березня 2018 року. Вибори йдуть зараз – ось вся ця верхівка, ці 100 або більше фігурантів цих списків, вони зараз вибирають, хто буде їх наступним паханом на 6 років. І, звичайно ж, вони задають собі питання. Адже роль Путіна була в тому, щоб він забезпечував активи, а він, навпаки, – токсичний. Ось тому Путін і кидається з боку в бік. І, напевно, він щось відчайдушно пропонуватиме і на Валдайському форумі", - пояснює він.

Також читайте повний текст інтерв'ю політолога "Апострофу": Над Путіним завис меч, найближчими днями буде пропозиція по Донбасу - Андрій Піонтковський.