RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Зміцнення авторитаризму: в Росії докладно пояснили висунення Собчак в "опоненти" Путіну на виборах

Намір журналістки і телеведучої Ксенії Собчак брати участь в президентських виборах в Росії 2018 року є спробою створити видимість демократичного процесу.

Про це на сайті російського видання "Новая газета" написав журналіст Кирило Мартинов.

"Пряме завдання цього кандидата полягає в тому, щоб демонструвати світові вільні і демократичні вибори, ліберальному виборцю запропонувати скоротати час в суперечках про те, чи потрібно за такого спойлера голосувати (і в ідеалі повторити контрольований успіх Прохорова зразка 2012 року), а іншим групам населення час від часу показувати страшну історію про те, що ліберали-західники рвуться до влади, і саме час їх зупинити, з'явившись на дільниці", - пише Мартинов.

Ксенія Собчак перед стартом кампанії відверто заявила, що її кандидатура буде замінювати графу "проти всіх", за словами журналіста, так, вона буде відтягувати на себе протестні голоси, збільшуючи явку і мобілізуючи частину провладного електорату, який захоче проголосувати конкретно проти Собчак.

"Опозиція дійсно закликала до допуску на вибори всіх, але саме це умова в даному випадку не виконується. Собчак йде на вибори не в числі всіх кандидатів, але в числі тих, хто буде допущений в ручному режимі. Нічого особистого, просто робота на зміцнення авторитаризму", - резюмував Мартинов.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Собчак зустрілася з російським президентом Володимиром Путіним, взявши у нього інтерв'ю для фільму про Анатолія Собчака.