RU  UA  EN

Вівторок, 22 жовтня
  • НБУ:USD 40.97
  • НБУ:EUR 44.35
НБУ:USD  40.97
Світ

Новини

22 жовтня

Всі новини

У штаб Собчак покликали піарника Тимошенко часів "Помаранчевої революції" - росЗМІ

У передвиборний штаб Ксенії Собчак, яка днями оголосила про намір взяти участь в президентських виборах 2018 року в Росії, запросили політтехнолога Олексія Сітнікова.

Про це повідомляє "Дождь" з посиланням на джерела з оточення Собчак і близького до адміністрації президента РФ.

Передбачається, що саме Сітніков може очолити штаб кандидатки. Політтехнолог носить звання доктора психологічних наук. У 1989 році створив групу "Імідж-контакт", яка спеціалізувалася на психологічному, політичному і організаційному консалтингу.

Брав участь у виборчій кампанії президента РФ Бориса Єльцина в 1996 році, виступав політичним консультантом під час парламентських виборів. Всього взяв участь в більш ніж 410 кампаніях в десятках країн.

У 2004 році політтехнолог працював разом з Юлією Тимошенко. В одному з інтерв'ю Сітніков заявляв, що не без його участі Тимошенко згодом стала прем'єр-міністром України. Також він запевнив, що саме його команда придумала знамениту косу Тимошенко.

У той же час видання відзначає, що поки не вдалося отримати офіційних коментарів з приводу спільної роботи під час передвиборної гонки ні від Ситнікова, ні від Собчак.

Про участь Собчак у виборах президента Росії читайте в колонці журналіста і публіциста Леоніда Радзиховського на "Апострофі": Собчак в президенти: чому Путіну повинно бути соромно за це шоу.