RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

21 квітня

Всі новини

Може стати джокером: західні аналітики розповіли, як Путін ризикує з висуненням Собчак на вибори в РФ

Аналітики приватної американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor вважають, що кандидатура Ксенії Собчак може стати джокером на виборах президента Росії.

Про це йдеться в звіті, який є в розпорядженні "Апострофа".

Аналітики відзначають, що в Росії висунення кандидатури Собчак сприйняли як домовленість з Кремлем з метою розколоти опозицію, або як бажання нинішнього президента Володимира Путіна оживити вибори.

Також зазначаєтья, що більшість російських опозиційних лідерів засудили рішення Собчак брати участь у виборах.

"Опозиційний важкоатлет Олексій Навальний, якому не дають брати участь у виборчих перегонах, назвав Собчак ідеальним для Кремля "карикатурним ліберальним кандидатом". А давній лідер опозиції Гаррі Каспаров натякнув, що висунення Собчак - це диверсія Кремля. Навіть якщо це так, стратегія Кремля не позбавлена ризику. Собчак може стати джокером, і якщо вона об'єднається з Навальним, щоб виступити в якості його довіреної особи, то вона може отримати ліберальні голоси", - наголошується в звіті.

Аналітики не сумніваються, що Путін знову буде обраний президентом РФ. Разом з тим вони відзначають, що опозиція проти нинішнього глави Кремля посилюється, що стало зрозуміло після того, як ліберали отримали більшість місць на муніципальних виборах в Москві.

"У Путіна є підстави побоюватися: на даний момент він має найбільший стаж на посаді лідера Росії з часів Йосипа Сталіна, який очолював Радянський Союз протягом трьох десятиліть. І жоден лідер не може правити вічно, не маючи опору", - вважають в Stratfor.

Детальніше про це читайте в матеріалі на "Апострофі": Суперники Путіна стали сильніше, Кремль змушений йти на ризик - приватна розвідка США.