RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Російський політолог пояснив, навіщо "путінському гестапо" кандидат в президенти Собчак

Російський публіцист і політолог Андрій Піонтковський заявив, що намір Ксенії Собчак балотуватися в президенти РФ потрібен Кремлю для легітимізації виборів.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

"Єдине, що хочу зазначити, їй дано дуже велика свобода діяльності - зображати вільного кандидата. Ці дії напевно були погоджені, що показує, наскільки Путін зацікавлений у змістовній легітимізації своїх виборів, щоб створити враження і всередині країни, і, головним чином, за кордоном, що ось, бачите, у мене є опозиція, яка виступає проти сакрального – "повернення Криму в рідну гавань", - каже політолог.

"Я не знаю, наскільки молода українська аудиторія пам'ятає культовий радянський фільм "17 миттєвостей весни", там був такий епізодичний персонаж, провокатор гестапо Клаус, якого грав блискучий актор Лев Дуров. Там була така фраза: "Клаусу гестапо дозволяло все". Ось і Собчак путінське гестапо дозволяє все для її успішного впровадження в роль кандидата опозиції", - додав він.

Також Він прокоментував слова Собчак про те, що вона зніме свою кандидатуру на користь Олексія Навального, якщо його допустять до виборів.

"Це політична проституція. Вона прекрасно знає, що Навального не допустять, і тому вона може зображати з себе "цнотливу" скільки завгодно. І останнє. Вона не дуже варта, щоб про неї так багато говорили – і в Росії, в Україні, так і в світі. Для цього вона і кинуто", - вважає політолог.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "В оточенні Путіна зростає невдоволення, а від України потрібні прості речі - Андрій Піонтковський".