RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Шпигунський скандал: українського дипломата вислали з Білорусі

Радника посольства України в Білорусі Ігоря Скворцова Мінськ оголосили персоною нон-грата. Він нібито був співробітником головного управління розвідки Міністерства оборони України під прикриттям і координував діяльність українського журналіста Павла Шаройка, якого спецслужби Білорусі так само назвали співробітником української розвідки.

Про це повідомляє прес-служба КДБ Республіки Білорусь.

"Підтвердив, що координацію його (Шаройка, - ред.) розвідувальної діяльності здійснював співробітник головного управління розвідки Міністерства оборони України Скворцов В. В., який діяв під прикриттям посади радника посольства України в Білорусі. За діяльність, яка є несумісною з дипломатичним статусом, В.Скворцов оголошено персоною "нон-грата". 25 жовтня 2017 року в Міністерство закордонних справ Республіки Білорусь направлені матеріали, що підтверджують протиправну діяльність спецслужб України проти нашої держави", - відзначили в білоруському відомстві.

"З урахуванням характеру двосторонніх відносин досягнута домовленість дані факти не розголошувати", - додали в КДБ Білорусі.

Також зазначається, що при зборі секретних даних був затриманий громадянин Білорусі, який здійснював шпигунську діяльність на користь України.

"Білорус свою провину визнав і повідомив, що за завданням української військової розвідки за грошову винагороду займався збором і передачею інформації про обороноздатності Республіки Білорусь. Стосовно нього порушено кримінальну справу за ст. 356 КК Республіки Білорусь ("Зрада державі")", - підкреслює білоруська спецслужба.

Як повідомляв "Апостроф", сьогодні стало відомо про затримання співробітниками КДБ Білорусі директора одного з українських підприємств.