RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Стало відомо про затримання ще одного українця силовиками Лукашенка в Білорусі

У Білорусі спецслужби затримали ще одного громадянина України, керівника підприємства ПАТ "Завод обважнювачів" (місто Костянтинівка Донецької області) Олександра Скиби.

Про це повідомляється в листі на ім'я посла України в Білорусі Ігоря Кизима від в. о. голови правління ПАТ "Завод обважнювачів", яке публікує видання LB.ua.

Як йдеться в листі, директор Олександр Скиба прибув до Мінська 15 листопада у відрядження на переговори з ВАТ "Мінський тракторний завод", з яким українського підприємства існує договір про постачання продукції для ливарного виробництва білоруського заводу.

Скиба прибув до Мінська в 16:15 того ж дня за місцевим часом. Повернутися назад в той же день. Однак на зв'язок українець вийшов вже вранці наступного дня він зателефонував дружині з чужого білоруського номери і повідомив, що його затримали співробітники КДБ Білорусі.

"Намагаючись дізнатися долю нашого співробітника я звернувся по телефону, знайденому в мережі Інтернет, до Оперативного чергового Управління КДБ Білорусі р. в Мінськ із запитом про затримання нашого співробітника. Чоловік, який представився заступником оперативного чергового, підтвердив мені факт утримання нашого співробітника в цьому закладі", - пише в. о. голови правління ПАТ "Завод обважнювачів".

При цьому співробітник КДБ Білорусі не повідомив обставин і мети затримання Олександра Скиби, пообіцявши передзвонити якщо виникне дана необхідність.

Як повідомляв "Апостроф", Дмитро Тимчук заявив, що затримання українців у Білорусі свідчить про підконтрольність Росії Олександра Лукашенка.