RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

РосЗМІ дізналися про нових двох суперників для Путіна на виборах

В адміністрації президента Росії розглядають питання про участь в президентських виборах представника бізнесу та ліберального кандидата.

Про це пише російське видання "Ведомости" з посиланням на двох осіб, близьких до Кремля.

Інший співрозмовник видання додав, що в президентській кампанії "будуть ще сюрпризи".

Один зі співрозмовників видання сказав, що рішення про висунення певних кандидатів буде залежати від ситуації.

"Наприклад, від кого піде на вибори президент – від партії або самовисуванцем – і т. д. Хоча остаточне рішення вже є, але це все замкнуто на першому заступнику глави адміністрації президента Сергія] Кирієнко. Система в Кремлі зараз працює так, як ніби в темній кімнаті стоїть слон: одна людина тримає його за хобот, другий за ногу, третій за вухо. Кожен може обмацати свою частину, але зрозуміти, що в цілому відбувається, не можна", - сказав джерело.

Хто саме буде зазначеними представником бізнесу і лібералом – не вказується. Серед представників ліберального крила називаються Григорій Явлінський, Ксенія Собчак і опозиціонер Олексій Навальний. Однак Навальний не може взяти участі у виборах через повторного вироку. Собчак, відзначають аналітики, має досить низькі рейтинги серед опозиційно налаштованих росіян. За словами джерела, однією з ліберальних кандидатів може стати екс-міністр фінансів РФ Олексій Кудрін.

Щодо представників бізнесу, то гендиректор ВЦВГД Валерій Федоров зазначив, що "такий кандидат був би корисний, щоб переконувати виборців, що потрібні рішучі зміни в економіці".

Як повідомляв "Апостроф", аналітики пояснили часті поїздки Путіна в окупований Крим початком передвиборної кампанії.