RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Працює на себе особисто: екс-депутат Держдуми Пономарьов дав оцінку висунення Собчак на вибори в Росії

Ксенія Собчак не є технічним кандидатом на президентських виборах в Росії, а в її вирішенні брати участь у передвиборній гонці є певний розрахунок.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів екс-депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов.

"Вона самостійна, амбітна і дуже розумна людина. Просто вона працює на себе особисто, і в її рішенні йти на президентські вибори – її особистий розрахунок. Вона хоче перестати бути журналісткою і позбутися образу ведучої "Дому-2", хоча вона давно вже займається політичною журналістикою, але тим не менше всі пам'ятають її за цим "Домом-2". Вона, безумовно, хоче стати політичною фігурою. У неї це може вийти, якщо її допустять до виборів. І якщо вона добре проведе виборчу кампанію, то, звичайно, її особиста вага багаторазово посилиться", - сказав російський політик.

На його думку, подібне положення речей вигідно Кремлю.

"Для Кремля це вигідно, тому що для них дуже важливо збити градус протистояння, щоб все не зводилося до того, допустять чи не допустять Олексія Навального на вибори. Тому наявність Ксенії Собчак для них - добре. Для опозиції це теж непогано, тому що безальтернативність, яка створювалася останнім часом, це погано. Я проти будь-яких монополій, і те, що Собчак показує, що все-таки вибір існує, що існують різні російські опозиціонери, це дуже оздоровлююче виглядає. Інші опозиціонери і сам Навальний будуть в цій ситуації поводитися по-іншому. Можливо, нарешті в нас не буде культу особистості, як у владі, так і в опозиції, а все-таки буде якийсь конкурс ідей", - підкреслив екс-депутат Держдуми.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "Сценарій обміну Донбасу на Крим на столі у Путіна з першого дня війни - Ілля Пономарьов".