RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Він кидався паперовими кульками: з'явилися цікаві спогади про Путіна

У бізнесмена і політика Бориса Березовського президент Росії Володимир Путін на одній із зустрічей кидався паперовими кульками і обіцяв переламати ноги.

Про це розповів журналіст Костянтин Скоркін з посиланням на книгу Петра Авена «Час Березовського».

"Я не в Петербурзі, - сказав мені Чубайс, - але там у Собчака є дуже відповідальний за зовнішні зв'язки мерії - Володимир Путін. Я подзвоню йому і попрошу допомогти. А ти потім йому передзвони". Я подзвонив, і ми дійсно домовилися, що зустріч з Собчаком відбудеться. Крім того, Путін обіцяв допомогти з організацією екскурсій. Увечері в день приїзду ми познайомилися і повечеряли в готелі "Європейська". На наступний день о четвертій годині дня вся група прийшла до Собчаку. На жаль, під час обіду Березовський злегка перебрав. Коли ми прийшли до мера, він сів ні з нашої "правильної" сторони, а чомусь за ліву руку від Собчака, трохи віддалік. У центрі Собчак, праворуч - Путін, зліва - Борис", - передає Костянтин Скоркін уривок з розповіді самого Авена.

"І Березовський ... заснув. Він сидів через пару стільців, і Собчак, захоплений власним тривав хвилин 40 розповіддю, його не помічав. Але Путін прекрасно бачив. Він поступово червонів, звіріючи від такого нахабства - спати на зустрічі з мером. Він робив мені знаки, і я непомітно від Собчака звертав паперові кульки і кидав їх у Бориса, намагаючись розбудити. Березовський прокидався, оглядався навколо і засипав знову. Було це жахливо негарно. Коли ми закінчили і сфотографувалися (Березовський оклигав), страшно злий Путін не подав нам з Борисом руки, а мене відвів в сторону: "Мене попросив Чубайс, і я все для вас зробив. Але так себе не ведуть - спати на такій зустрічі ... Ти мені більше не дзвони і на допомогу мою не розраховуй. А цей грузин (ми прилетіли з Тбілісі, і тому він так визначив Бориса) нехай краще зовсім не показується в нашому місті. Зустріч - ноги переламаю", - розповів журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", історик Юрій Фельштинський стверджує, що російські спецслужби під керівництвом президента РФ Володимира Путіна планували вбити жив в Лондоні бізнесмена Бориса Березовського, але зупинилися на його соратника, екс-співробітника ФСБ Олександра Литвиненка.