RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Дороге задоволення: екс-посол США розповів про бажання Путіна піти з Донбасу

Екс-посол США в Україні Вільям Тейлор вважає, що російський уряд і президент РФ Володимир Путін зокрема роздумують над варіантом відходу з Донбасу.

Про це Тейлор повідомив в інтерв'ю виданню "Новое Время".

"Думаю, переваги, які вони отримали, увійшовши на Донбас, виявилися значно нижче очікуваних, а ось ціна цього кроку - досить висока. Кремль не очікував, що США і Європа будуть зберігати санкції так довго. Коли трапилася війна в Грузії в 2008 році, санкції щодо Росії були нетривалими. Цілком можливо, що, увійшовши в Крим і на Донбас, Путін сподівався отримати таку ж нетривалу реакцію", - каже дипломат.

Він зазначив, що санкції проти РФ тривають і є болючими для російської економіки, роблячи Крим і Донбас "дорогим задоволенням" для Кремля.

"Всі ці витрати явно перевищують вигоди, і це відкриває простір для переговорів. Тому я думаю і сподіваюся, що росіяни все ж розглядають варіанти поступового виходу з Донбасу", - сказав Тейлор.

За його даними, ще влітку в оточенні Путіна обговорювалося, що залишатися на Донбасі є не найкращою ідеєю, і необхідно якось поступово звідти виходити.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно Путін заявив, що не проти введення миротворців на Донбас на непідконтрольну Києву ділянку російсько-українського кордону.