RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

У Білорусі пояснили свою відмову голосувати за резолюцію ООН по Криму

Заступник начальника управління інформації МЗС Білорусі Андрій Шупляк в контексті голосування його країни проти резолюції ООН по Криму заявив, що Мінськ завжди голосував проти будь-яких країнових резолюцій, оскільки це його принципова позиція.

Про це повідомляє білоруська редакція агентства "Інтерфакс".

"Білорусь завжди голосувала проти будь-яких країнових резолюцій. Це наша принципова позиція. Ми на власному досвіді знаємо, що таке спроби штучної політизації, роздування проблем, яких в реальності немає в суспільстві і державі", - сказав білоруський дипломат.

"Більше того, ми вважаємо, що Генеральна Асамблея ООН – не місце для обговорення і прийняття таких державних документів", - підкреслив Шупляк.

Він також нагадав, що саме тому Білорусь раніше запропонувала взагалі зняти з голосування в ООН весь пакет країнових резолюцій, що не знайшло підтримки з боку світової спільноти.

"Наше голосування проти цього інструменту – спроба привернути увагу до його не тільки неефективності, але до його руйнівності. Без наполегливого пошуку шляхів і можливостей до зближення позицій, за рамками обвинувальних резолюцій, вирішення існуючих проблем не знайти", - констатував представник МЗС Білорусі.

Як повідомляв "Апостроф", народний депутат України Ірина Фриз вказала на головні моменти в недавній резолюції ООН по Криму.