RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Собчак представила план по Криму і Донбасу в передвиборній програмі

Російська телеведуча Ксенія Собчак представила свою передвиборну програму, в якій є пункти про припинення війни на Донбасі і проведення референдуму в Криму.

Про це повідомляє УНІАН.

"Ми повинні припинити гібридну війну, яку веде наша країна на сході України. Ми наполягаємо на негайному поверненні на батьківщину російських військовослужбовців, у будь-якому статусі присутніх зараз на території України і Сирії. Необхідно негайно оприлюднити списки всіх загиблих на неоголошених війнах", - йдеться в документі.

У програмі також пропонується вирішення ситуації з аннексированным Кримом шляхом проведення референдуму та узгодження з іншими країнами.

"Крим, відповідно до міжнародного права, є територією України. Можливо, більша частина його жителів сьогодні — російськомовні громадяни Росії, які сприймають свою республіку суб'єктом РФ. Для вирішення ситуації може бути проведений референдум, порядок якого повинен бути узгоджений Росією, Україною і міжнародним співтовариством", - наголошується в програмі.

Як повідомляв "Апостроф", кандидат у президенти Росії, телеведуча Ксенія Собчак заявила, що може піти на відмову від участі у виборах для досягнення єдності опозиції.