RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

​Конфлікт буде загострюватися: в Україні озвучили сумний прогноз по Донбасу

У 2018 році конфлікт на Донбасі швидше за все буде загострюватися, оскільки напруга в регіоні зростає.

Про це пише колишній представник України в політичній підгрупі тристоронньої контактної групи в Мінську, дипломат Роман Безсмертний в колонці на сайті NV.UA.

"Зараз все більше і більше стає зрозуміло, що російсько-українська війна на Донбасі включає в себе кілька складових конфліктів. Перший - це, власне, російсько-український, другий конфлікт - це регіональний (мова йде про долю Центральної Європи), третій - континентальний конфлікт, і четвертий - глобальний", - пояснює він.

Безсмертний підкреслив, що Україна - це країна, яка знаходиться між цивілізованим європейським світом і нецивілізованою Азією: "Це протистояння двох систем. І який ви не візьмете аспект, ви побачите, що всюди в цьому конфлікті явно присутні дві сторони, починаючи від різних цінностей і закінчуючи різними смислами".

"Аналіз попередніх років, а також 2017 показує, що за всіма цими складовими напруга зростає. Зростає вона в Україні і в регіоні", - говорить дипломат.

"В Європі подивіться на колись благополучну Німеччину, де відбуваються дивні речі. Європа взагалі зіткнулася з колосальними тектонічними зрушеннями. У глобальному масштабі світ спостерігає за протистоянням Вашингтон - Москва. І оскільки динаміка всіх складових йде на загострення, це означає лише одне: конфлікт на Донбасі в 2018 році не отримає рішення, а буде загострюватися ... Як на Донбасі, так і в усьому світі в 2018 ми побачимо тенденцію до загострення", - прогнозує політик.

Читайте також інтерв'ю Романа Безсмертного "Апострофу": Війну на Донбасі загострюють, а героям АТО буде загрожувати в'язниця.

Прогноз на цей рік читайте в матеріалі "Апострофа" Великі зміни і сварки з "другом" Путіна: що чекає Україну в 2018 році.