RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Головний дипломат Путіна відзначився новою цинічною заявою щодо України

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що Росія продовжує "поважати територіальну цілісність України після окупації Криму, а питання перегляду "Великого договору" (Договір про дружбу, співпрацю і партнерство між Російською Федерацією та Україною) неактуальне.

Про це російський міністр заявив, відповідаючи на питання про те, чи РФ пролонгувати "Великий договір", де Кремль гарантує територіальну цілісність України, в тому числі Крим у складі української держави, передає УНІАН.

"Наш депутат Костянтин Затулін цю тему підняв і звернув увагу, що одна з ключових статей договору про взаємну повагу територіальної цілісності Росії і України сьогодні виглядає актуально, враховуючи, що в Криму відбулося вільне волевиявлення кримчан, в результаті якого вони стали незалежними і добровільно приєдналися до РФ", - підкреслив глава МЗС РФ.

"Для мене це питання далеко не актуальне. Так, міжнародно-правові документи важливі, але це справа юристів. Політично я вважаю, що ми продовжуємо поважати територіальну цілісність України в тих кордонах, які склалися після референдуму в Криму, возз'єднання Криму з РФ", - додав Сергій Лавров.

Детальніше про поточну політику Росії щодо Криму читайте в матеріалі "Апостроф": "Путін кожного дня думає про небезпечні для України речі, є нова загроза - генерал".