RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

У Росії затримали агентів ФСБ, яких Україна звинуватила в організації інсценування терактів

Співробітники ФСБ РФ затримали колишнього керівника служби безпеки нині покійного російського олігарха Бориса Березовського Сергія Соколова.

Про це повідомляє російський ресурс РБК з посиланням на джерела в ФСБ і МВС РФ.

"Щодо Соколова було порушено кримінальну справу за ст. 222 КК РФ (незаконні придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння зброї)", - говорить джерело в ФСБ.

Відзначається, що Соколова та ще кількох людей затримали 16 січня, а інформація про це журналістам надійшла на наступний день. Їх перевіряють на причетність до однієї з організованих злочинних угруповань.

Нагадаємо, в серпні 2017 року голова СБУ Василь Грицак повідомляв про затримання Дар'ї Мастикашевої - цивільної дружини Сергія Соколова. СБУ підозрює її в тому, що вона разом із затриманим Олександром Каратаєм пропонувала трьом колишнім учасникам АТО виїхати до Москви і на будівельні роботи, за які ті отримають "гарну винагороду".

"Саме на цих колишніх військовослужбовців планували повісити власноруч підготовлені, як ми вважаємо, диверсії або теракти в Москві, і не тільки в Москві", - сказав Грицак.

У свою чергу, розвідувальне співтовариство InformNapalm писало, що Мастикашева отримувала документи з вербування екс-учасників АТО від Соколова.

InformNapalm вважає, що причиною затримання Соколова співробітниками ФСБ стало саме розкриття спецоперації Росії стосовно екс-учасників АТО.

Як повідомляв "Апостроф", раніше з'явилася інформація про те, скільки російські куратори платять своїм агентам за підготовку терактів в Україні.