RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

В оточенні Путіна почали реагувати на потрапляння їх прізвищ у "кремлівський список" США

В Кремлі активно відреагували на публікацію в США "кремлівського списку" з іменами ключових політичних фігур РФ і олігархів, які наближені до російського президента Володимира Путіна.

Про це повідомляє РІА Новини.

Віце-прем'єр РФ Аркадій Дворкович заявив, що в уряді проведуть моніторинг ситуації і при необхідності відреагують.

"Ми будемо проводити моніторинг ситуації і при необхідності реагувати. Зараз ніяких приводів для дій поки немає. Це схоже на книжку "Хто є хто в російській політиці" і більше нічого", — сказав Дворкович.

Заступник голови комітету Держдуми з міжнародних відносин Олексій Чепа зазначив, що дії США вплинуть на відносини між країнами.

"Це черговий крок, який, дійсно, веде до напруженості відносин", - сказав він.

Прокоментував ситуацію і глава президентської Ради з прав людини (РПЛ), радник Володимира Путіна Михайло Федотов, який потрапив в "кремлівський список" США.

"Які можуть бути наслідки? Наприклад, мені можуть анулювати американську візу, але в мене її немає; мені можуть анулювати грін-карту, але в мене її теж немає; можуть заарештувати мої авуари або нерухомість в Америці, але їх у мене теж немає", — зазначив глава РПЛ.

У Міністерстві освіти РФ заявили, що включення в список глави відомства Ольги Васильєвої на роботу міністерства не вплине.

Віце-прем'єр — повпред президента РФ на Далекому Сході Юрій Трутнєв вважає почесним своє включення в "кремлівський список" мінфіну США.

"Що я знаю про себе і про Глазьєва? У олігархи-то за що?", — прокоментував своє включення в "кремлівський доповідь" радник президента РФ з інтернету Герман Клименко на своїй сторінці в Facebook.

Зазначимо, що список не означає, що проти цих осіб введені санкції, однак вони можуть бути введені в подальшому. Ряд фігурантів списку вже знаходяться під санкціями США.

Як повідомляв "Апостроф", незважаючи на публікацію даного списку, США утрималися від нових санкцій щодо Росії.