RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

США опублікували "кремлівський список" людей з оточення Путіна: всі подробиці

Міністерство фінансів США опублікувало список ключових політичних фігур РФ і олігархів, які наближені до російського президента Володимира Путіна.

З незасекреченою частиною доповіді можна ознайомитися тут.

Доповідь підготовлена у відповідності з прийнятим Конгресом у липні 2017 року актом під назвою "Протидія супротивникам Америки за допомогою закону про санкції" (Countering america's Adversaries Through Sanctions Act, CAATSA), який розширив санкції проти РФ і заборонив президенту США їх скасовувати без згоди законодавчого органу.

У цей список увійшли 114 російських політиків (наприклад, глава адміністрації президента РФ Антон Вайно, прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков, радники президента РФ Владислав Сурков і Сергій Глазьєв, прем'єр Росії Дмитро Медведєв, віце-прем'єр РФ Дмитро Рогозін, спікер Держдуми В'ячеслав Володін) і 96 олігархів (наприклад, Роман Абрамович, Сулейман Керімов Михайло Прохоров, Алішер Усманов, Борис та Аркадій Ротенберг).

Щодо списку політиків, то, зокрема, казначейство США звертало увагу на їх наближеність до Путіна. Що стосується списку олігархів, то приймалося до уваги їх фінансовий стан – не менше 1 млрд дол.

У засекреченій частині доповіді буде додатковий список як політиків (які займають менш впливові позиції) і олігархів (стан яких оцінюється менше 1 млрд дол).

Підкреслюється, що ці списки не є санкційним.

Список близьких до Путіна політиків:

Список близьких до Путіна олігархів:

Як повідомляв "Апостроф", незважаючи на публікацію даного списку, США утрималися від нових санкцій щодо Росії.