RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Страшна гра: в Росії розповіли, як Путіна вибирали президентом

Володимир Путін прийшов до влади в результаті домовленості між олігархами, які могли впливати на ситуацію.

Про це заявив російський публіцист і журналіст Олександр Невзоров в інтерв'ю Юрію Дудю.

За словами Невзорова, олігарх Борис Березовський не міг самостійно зробити Путіна президентом. Це було колективним рішенням.

"Часи змінюються. Іноді змінюються на добу по кілька разів. І настрої людей теж міняються дуже швидко. Той, хто був прихильником цієї ідеї, на ранок залишався противником. Тут, як в кіно, що одні ельфи, а інші - орки. Ось так вмонтувати не вийде. Це була мерехтлива моторошна гра, яка весь час змінювалася, де члени і персонажі цієї гри не ставили один одного до відома про свої наміри", - заявив Невзоров.

Публіцист також зазначив, що на той момент "це було найкраще, що можна було привести" до влади.

"Я говорю, всі. Включаючи, в тому числі і "Гуся"(олігарх Володимир Гусинський). І всіх банкірів відомих, до речі, які є здоровими донині. І сім'ю, і не сім'ю, і канали, і керівників каналів. Всіх, від кого хоч щось залежало", - відповів Невзоров на питання про те, хто конкретно приймав рішення про президентство Путіна.

Також публіцист повідомив, що Михайло Ходарковскій "меншою мірою" брав участь в ухваленні цього рішення, а Роман Абрамович мав мистецтво мовчання в таких ситуаціях.

Як повідомляв "Апостроф", раніше з'явилися цікаві спогади про Путіна.