RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Боротьба за владу в Кремлі: в Росії розповіли про чотири варіанти для Путіна

Після виборів президента Росії в березні поточного року загостриться боротьба в оточенні Володимира Путіна і перед ним виникне необхідність зробити важливий вибір.

Про це в інтерв'ю "Апостроф" розповів російський політик Леонід Гозман.

"Я думаю, що буде ось як. Після 19 березня, на ранок після виборів, різко зросте турбулентність нагорі. Тому що за Конституцією це останній термін - до 2024 року, не пізніше. Далі у Володимира Володимировича кілька можливих рішень", - говорить Гозман.

Першим, але малоймовірним варіантом він називає вільні вибори. На думку політика, на такий крок Путін не погодиться.

"Другий: спробувати знайти місцеблюстителя, відійти на 6 років, повернутися на президентську посаду. Це пізно. Йому в 2030 році буде 78 - запізно", - зазначає Гозман.

Третім варіантом для Путіна політик називає пошуки реального наступника, який дійсно зможе стати президентом.

І ще один варіант - змінити Конституцію, щоб Путін міг зберегти владу.

"За яким з двох останніх шляхів доведеться піти - питання. Але турбулентність зросте. Оточення почне йому пропонувати різні ідеї зміни Конституції, різних людей на позицію наступника. Боротьба різко загостриться", - прогнозує Гозман.

При цьому він вважає малоймовірним, що оточення Путіна підніме проти нього бунт.

"В еліту проходив негативний відбір, туди давно не беруть сильно розумних, людей з почуттям власної гідності. Бунт у верхах мені представляється малоймовірним, а загострення боротьби - ймовірний сценарій", - резюмує політик.

Детальніше читайте в інтерв'ю на "Апострофі" - Є річ, що завадила планам Путіна розчленувати Україну навпіл - російський політик.