RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

По стопах СРСР: знаменитий письменник передбачив розпад Росії

Відомий російський письменник Володимир Войнович провів історичну аналогію розвитку сучасної Росії з Радянським Союзом.

Про це він повідомив в інтерв'ю телеканалу "112 Україна".

"Я думаю, що в Росії російська політика рухається за принципом маятника - від одного до іншого. Від Сталіна до Хрущова, від Хрущова - Брежнєва, від Брежнєва через Черненко, Андропова до Горбачова, до перебудови. Отже, наступний період, я думаю, настане в найближчому майбутньому (може, для мене вже неозорому), коли Росія зробить наступний крок", - сказав Войнович.

Він зазначив, що в такий період до влади в РФ можуть прийти зовсім інші люди.

"Але тоді, під час таких подій, як перебудова, відлига і все таке, послаблюється державний механізм, державні важелі, які скріплюють всю цю махину. І тоді з'являються нові сили, нові молоді люди приходять у політику. Серед цих людей є багато радикально налаштованих, тому для радикалізму теж є підстави", - зазначив письменник.

За його словами, саме в цей момент РФ може розвалитися.

"Тому цілком можливо, що з Росією відбудеться те, що сталося з Радянським Союзом: вона, можливо, розвалиться на шматки. І якісь шматки підуть далеко, як Україна намагається (правда, по-моєму, ви ще не дуже далеко пішли), але, у всякому разі, піде в цю сторону, а якась частина застрягне в далекому минулому", - констатує Володимир Войнович.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно Войнович передрік Росії період турбуленції, деградації і стагнації.