RU  UA  EN

Вівторок, 19 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 березня

18 березня

Всі новини

Неодноразово був президентом: Собчак подала позов до суду проти Путіна

Кандидат у президенти Росії Ксенія Собчак подала до Верховного суду РФ позов про скасування реєстрації кандидатури Володимира Путіна на президентських виборах.

Про це заявила прес-секретар Собчак Ксенія Чудінова, передає російський сайт РБК.

У прес-службі Верховного суду РФ зазначили, що на даний момент в базі такого позову немає, але його "можливо, поки ще не зареєстрували".

У позові вказується, що Путін не може бути кандидатом, оскільки "вже неодноразово займав посаду президента". Собчак звертає увагу, що крім трьох попередніх президентських термінів з 31 грудня 1999 року по 7 травня 2000 року Путін виконував обов'язки глави держави після відставки Бориса Єльцина.

Також Собчак підкреслює, що в 2008-2012 роки президентом РФ Дмитро Медведєв, а Володимир Путін працював прем'єр-міністром. Потім президентом знову був обраний Путін, який призначив Медведєва прем'єр-міністром. Собчак назвала заяву Медведєва про підтримку Путіна "унікальним визнанням двох вищих посадових осіб держави у змові з метою безстрокового або довгострокового закріплення поста президента за своєю групою".

Стаття 81.3 конституції РФ говорить, що "одна й та ж особа не може обіймати посаду Президента Російської Федерації більше двох термінів підряд".

Нагадаємо, про можливість такого судового позову Собчак проти Путіна заявляв російський фінансист Слава Рабинович в ексклюзивному матеріалі для "Апостроф": Путіну можна створити серйозні проблеми: такий шанс буває раз на шість років

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно Ксенія Собчак заявляла, що конфлікт на Донбасі завершитися, коли Росія виведе звідти свої війська.