RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Кокаїновий скандал навколо російського посольства: журналіст вказав на цікаву деталь

Російський журналіст Костянтин Еггерт вказав на важливу деталь у скандалі з виявленням сотень кілограмів кокаїну в Аргентині в російській дипломатичній пошті.

Про це журналіст написав на своїй сторінці в Facebook.

"Я сам в молодості недовго працював у посольстві і добре пам'ятаю, що дипломатичну пошту ніколи не залишають без нагляду. Вкласти туди без участі офіцера(ів) безпеки в посольстві і дипкур'єра(ів) м'яко кажучи, нелегко. Залишається питання: чи звернувся посол РФ в поліцію за погодженням з "погонами" в місії або ж він вважав, що вони "в долі", і тому пішов до аргентинцям? Тому що тренд на вирішення цього питання своїми силами без виносу сміття з хати - це перший і головний інстинкт в таких випадках", - зазначив Еггерт.

Його публікацію прокоментувала і офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова.

Звернемо увагу, сто міністерство закордонних справ Росії 23 лютого дало офіційний коментар з приводу кокаїнового скандалу:

"Вантаж, про який йде мова, був виявлений готовим до відправлення півтора року тому в одному з допоміжних будівель Посольства Росії в Буенос-Айресі – шкільно-житловому комплексі. Як було встановлено, він належав працівникові технічного складу установи, який закінчив до того часу відрядження за строковим трудовим договором".

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно заступник глави МВС Росії Ігор Зубів звинуватив Україну у виробництві і постачаннях в РФ синтетичних наркотиків.