RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Кремль перейшов "червону лінію": на Заході пояснили підхід США з санкціями проти Росії

Санкції США проти Росії носять поетапний характер і спрямовані на зміну політики президента РФ Володимира Путіна.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів американський політолог Джейсон Смарт.

"Кожна країна, коли вирішує якесь питання міжнародної політики, дивиться на свою внутрішню політику. Це не теоретичні погляди, а політична реальність. Наприклад, ви в Україні бачите ситуацію через одну призму, а ми через іншу – через втручання РФ у наші вибори. Через це теж вводяться санкції. Ми бачимо, що Росія вторглася на Донбас і окупувала Крим. Був такий момент, що треба було показати Росії, що Кремль перейшов "червоні лінії". Тобто санкції вводилися через війну проти України та втручання у вибори в США. Зараз США продовжують санкції", - говорить політолог.

Він також зазначає, що після публікації "кремлівського списку" Мінфін США не став відразу вводити санкції проти російських олігархів.

"Це правильний крок. Чому? Старі санкції працюють, а сам список – це ризик нових санкцій проти олігархів. Для них є потенційна загроза, а це вже проблеми. Банки в Європі та світі будуть думати, чи потрібно їм працювати з людьми з цього списку", - пояснює Смарт.

Також політолог зазначає, що у США є чітке розуміння того, що Путін перебуває в залежності тільки від олігархів з власного оточення.

"Також зрозуміло, що Путін ніяк не залежить від громадської думки росіян. Це Путіну байдуже, але йому важливі олігархи з його оточення, це найвищий клас російської мафії, яка працює з державними тендерами, компаніями тощо. Вони повинні розуміти, що Путін для них - тягар. І Путін повинен розуміти, що він для них – тягар. Їм об'єктивно вигідно знайти іншу людину", - говорить Смарт.

За його словами, Путін розуміє свою залежність і повинен шукати вихід з санкцій і війни з Україною. При цьому політолог упевнений, що російський президент вже шукає таку можливість.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа" - Путін став тягарем для свого оточення, він шукає вихід із війни з Україною - американський політолог.