RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Країна в Задзеркаллі: названо причину масової істерії росіян через слова Серебрякова

Після анексії Росією українського півострова Крим російське суспільство розділилося, і відлуння цього розділу помітно досі.

Таку думку висловив оглядач Костянтин Баканов, коментуючи жорстку реакцію росіян на висловлювання актора Олексія Серебрякова про національну ідею Росії.

"Серебрякову почало "прилітати" після інтерв'ю - після Криму - це якраз розвилка для російського суспільства. Історія під кодовою назвою "Кримнаш" яка так чи інакше розділила нас, розвела по різних кутках рингу. Поки одні салютували, інші жахалися, думаючи, що ж буде з Батьківщиною і з нами. Потім і перші стали жахатися: звідки у нас "націонал-зрадники", чому вони тисячами ходять по центру Москви з "ворожими" українськими прапорами", - зазначає Баканов в своєму блозі на Sobesednik.ru.

"З тих пір дистанція майже не зменшується, але все більше людей займає позицію no comments. Чи не найкращу для нас, журналістів, але не найгіршу для країни в цілому, враховуючи, що вона вже переживала досвід громадянської війни", - пише він.

За його словами, "Серебряков, може, і зачепив почуття консервативних громадян. Але до його слів, безсумнівно, треба прислухатися, відкинувши образи".

"Сила, нахабство і хамство - в певних концентраціях це дійсно характеризує сьогоднішню Росію. Поки ми цього не усвідомлюємо, ми приречені ставитися до себе як до найбільш праведної державі світу, що лиш вона й здатна врятувати планету. А це - Задзеркалля, ілюзорна картина. Серебряков ризикнув взяти удар на себе і покласти кілька камінців на іншу чашу ваг. Для Росії, якій властиво заглиблюватися в крайності, зараз це скоріше корисна річ", - підкреслив оглядач.

Як повідомляв "Апостроф", раніше жорстку реакцію росіян на слова Серебрякова сатирично висміяв Віктор Шендерович.