RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Йдуть переговори по поверненню: з'явилися нові дані щодо затриманих ФСБ українських прикордонників

Українських прикордонників Ігоря Дзюбака і Богдана Марцоню, які пропали в жовтні 2017 року в Сумській області і були затримані ФСБ РФ в Брянській області, перевели з Москви в Брянськ.

Про це повідомила прес-секретар міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца, передає "Українська правда".

"Містилися в "Лефортово" (слідчий ізолятор у Москві, - ред.), судовий процес в Брянську, тому вони переведені в Брянськ", - зазначила представник МЗС.

За її словами, український консул мав один допуск до затриманих прикордонникам.

"Але ми постійно звертаємося і зверталися в кінці січня-на початку лютого теж", - каже Мар'яна Беца.

У свою чергу, прес-секретар Держприкордонслужби Олег Слободян заявив, що судове засідання по затриманим прикордонникам, яке повинно було пройти в лютому, перенесли на один місяць.

"Але на даний момент йде переговорний процес по поверненню на батьківщину. Більше поки сказати не можу. Слід бути обережним, щоб не нашкодити процесу. На жаль, нам невідомо, про що вони спілкувалися з консулом, але ми впевнені, що їх викрали", - підкреслив представник Держприкордонслужби.

Нагадаємо, Ігор Дзюбак і Богдан Марцоня зникли в Сумській області на кордоні з РФ 3 жовтня 2017 року. На наступний день російська сторона заявила, що вони були затримані. Російський суд заарештував українських прикордонників на два місяці за двома статтями: "незаконний перетин кордону" і "злісна непокора працівникам правоохоронного органу".

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно в Криму окупанти внесли вирок затриманого в 2016 році українцю за звинуваченням в диверсії.