RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Путін пішов на важливу поступку щодо розміщення миротворців на Донбасі

Президент РФ Володимир Путін заявив, що Кремль не проти розміщення миротворчої місії ООН на всій непідконтрольної Україні території Донбасу.

Про це він повідомив на прес-конференції в Москві за підсумками російсько-австрійських переговорів, передає "Інтерфакс-Україна".

"Тепер кажуть: ні. Потрібно, щоб вони (миротворці ООН, - ред.) перебували скрізь, тобто фактично мова йде про те, щоб поставити всю цю територію під міжнародний контроль. Росія "за" чи "проти"? Ми, як мінімум, не проти", - говорить президент Росії.

Однак він знову заявив про необхідність домовлятися з питання миротворців з так званими "ДНР" і "ЛНР".

"Але потрібно домовлятися з цими невизнаними республіками. Ідіть тоді і домовтеся з ними. Ні, цього ніхто не хоче робити", - сказав Путін.

Звернемо увагу, що раніше Росія неодноразово підкреслювала, що миротворці повинні бути розміщені тільки на лінії розмежування, а також категорично виступала проти того, щоб "блакитні шоломи" з'явилися на непідконтрольному Києву ділянці українсько-російського кордону. Також Кремль не раз наполягав на тому, що по суті це повинна бути не миротворча місія, а місія з охорони спостерігачів СММ ОБСЄ.

Як повідомляв "Апостроф", канцлер Австрії Себастьян Курц перед зустріччю з Володимиром Путіним допустив участь його країни в можливій миротворчої місії на Донбасі.