RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Чума і ядерний маразм: Каспаров яскраво і жорстко висловився про путінську Росію

Президент Росії Володимир Путін використовує "потішні дебати" між кандидатами в президенти - лідером ЛДПР Володимиром Жириновським і Ксенією Собчак - для збільшення числа учасників в "виборчому балагані".

Про це на своїй сторінці в Facebook написав російський політичний і громадський діяч Гаррі Каспаров.

"Фарсова історія з обливанням водою ветерана політичної естради Жириновського на передвиборних дебатах, мабуть, принесла очікуваний ефект і отримала закономірне продовження. Після відповідної "акції прямої дії", спрямованої на Собчак, її опозиційний образ в очах довірливих російських лібералів стає ще більш цілісним. Зізнаюся, найбільше в цій історії мене здивував сам факт серйозного обговорення того, що сталося - розумні, здавалося б, люди почали захоплено дискутувати про моральний бік вчинку Собчак і рівень російських дебатів", - дивується він.

За словами Каспарова, ця "дешева політична оперета", по ідеї, повинна наштовхнути російських виборців на порівняння з аналогічним дебатним "поєдинком" Жириновського з Нємцовим, який, на відміну від дебатів з Собчак, був "реальним ідеологічним протистоянням".

"Запланованість цього "спонтанного" інциденту і спрямованість його на рішення цілком певних політтехнологічних завдань, на мій погляд, в даному випадку цілком очевидні, так само як і дуже прозоре прагнення політичних сценаристів підштовхнути спостерігачів до побудови аналогій з колишніми дебатами Жириновського з Нємцовим. Однак, хоча на цей раз, як і тоді, в хід пішли склянки, різниця між цими двома епізодами принципова. Тоді ми стали свідками реального ідеологічного протистояння, сьогодні ж - нам пропонують дешеву політичну оперету", - йдеться в пості Каспарова.

Він також підкреслює, що дебати між Жириновським і Собчак - це "важлива частина кремлівської стратегії", спрямована на збільшення рейтингу Володимира Путіна на найближчих виборах і підвищення процентної явки виборців.

"У нормальних умовах після подібних образ будь-які дебати закінчуються, а поважаюча себе людина просто йде зі студії, тут же балаган продовжився, і така сутичка дуже органічно виглядала в драматургії вистави. Судячи з усього, в своїй злобі і роздратуванні Жириновський був цілком щирий - протягом 25 років він виконував функцію головного провокатора вітчизняної політичної сцени, тут же йому була відведена відверто блазнівська роль об'єкта троллінгу з боку Собчак. Потішні дебати є важливою частиною кремлівської стратегії, спрямованої на збільшення числа учасників у виборчому балагані. При цьому, в абсолютному виграші виявляється Путін, що виглядає єдиним серйозним і виваженим лідером на тлі політичних клоунів. Щирим опонентам режиму варто завжди пам'ятати про це і не вплутуватися в обговорення того, що обговоренню не підлягає. Тим паче, коли чумна бацила тоталітаризму спровокувала ядерний маразм у старіючого диктатора", - підсумовує політик.

Більше про ядерні загрози Кремля читайте в колонці Костянтина Борового на "Апострофі" Путін опинився в дуже складній ситуації: у нього є лише один варіант.