RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Собчак відзначилася новим гучною заявою про повернення Криму Україні

Кандидат в президенти РФ Ксенія Собчак заявила, що одним із способів вирішення проблеми окупованого Криму є референдум серед жителів України і Росії.

Про це вона повідомила в ефірі радіостанції "Эхо Москвы".

"Коли я скажу, от повернемо Крим Україні. Ні, я такого не скажу. Тому що я дійсно знаю і розумію, що є люди, і це теж правда, з якими ми повинні рахуватися. Які у Криму хочуть бути частиною Росії, їм вже ці дані обіцянки. Їх вже зробили частиною Росії, вже їм видали російські паспорти. І, незважаючи на те, що я особисто вважаю, що це незаконно, несправедливо, що для Росії це несе величезну кількість збитку і для всіх інших жителів Росії це тільки зайві гроші, які ми витрачаємо на Крим. Це зубожіння країни, це санкції, це величезна кількість наслідків, які ми будемо розсьорбувати. Але, тим не менш, це живі люди", - каже Собчак.

Для вирішення цієї проблеми вона запропонувала наступне:

"Потрібно, перше – поставити заново питання про законність приєднання Криму. Це питання просто заново повинен виникнути в порядку. Не можна ось як зараз вважати, що це питання вирішене і будь-яке висловлювання на цю тему екстремістський. Друге – ми повинні зібрати різних експертів по цій темі і вирішити, як далі діяти. Або, з моєї точки зору є кілька варіантів вирішення цієї проблеми. Або це міжнародний референдум, за участю, як жителів Росії, так і жителів України. Раз вже ми опинилися в такій ситуації. І в цьому сенсі результат міг би бути непередбачуваним...".

При цьому Собчак заявила, що сама б на подібному референдумі проголосувала б проти, допустивши, що так само вчинили б і інші росіяни при "правильній агітації".

"Але ці вибори можуть бути непередбачувані, тому що, вибачте, якщо провести правильну агітацію і пояснити, у тому числі росіянам, ось я, наприклад, російська, росіянка, але я розумію, і я б голосувала проти. Тому що це мої податки, які йдуть на Крим. Це санкції, які заважають розвиватися", - вважає кандидат в президенти РФ.

На її думку, на такому референдумі жителі Криму голосували б як частину Росії.

"Повинні вирішувати люди, які живуть і в Криму, зараз як частина Росії за фактом. Тобто вони теж голосують. І мешканці України. Тому що саме умова референдуму було порушено. Референдум був проведений абсолютно, не мені тобі розповідати...", - підсумувала Ксенія Собчак.

Як повідомляв "Апостроф", влада України відреагувала на намір Ксенії Собчак проводити свою передвиборчу агітацію в Криму.