RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Залякує Захід: в Україні пояснили, навіщо Путіну знадобилися нові загрози ядерною зброєю

Президент РФ Володимир Путін своїми заявами про розробки нового озброєння переслідуює декілька цілей: мобілізація російського електорату перед виборами, легітимація нарощування оборонного бюджету, а також залякування Заходу з метою схилити його до переговорів.

Про це повідомив директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський у коментарі виданню "Обозреватель".

"По-перше, це зроблено напередодні виборів, потрібно підняти престиж держави, ще раз показати, що Росія в облозі, навколо одні вороги. Але наша міць така сильна, що нам нічого не загрожує, і все це завдяки Путіну. По-друге, це необхідно для того, щоб якимось чином легітимізувати виділення додаткових грошей на озброєння", - зазначив експерт.

За його словами, малогабаритна ядерна енергетична установка для крилатих ракет і автономний підводний апарат навряд чи готові до серійного виробництва, і Путін говорить про них більше з метою залякування Заходу.

"Трошки полякати Захід і змусити піти на переговори на умовах Росії - ось мета. За стіл переговорів так чи інакше потрібно сідає. Навіть якщо таких новинок не з'явиться, то розірвання та порушення вже існуючих договорів з ядерної безпеки, воно досить серйозно загрожує всьому світу", - вважає Микола Сунгуровський.

Він допустив, що Сполучені Штати і Росія можуть дуже скоро сісти за стіл переговорів.

"Переговори – це не просто зібратися, сісти і поговорити, це тривалий процес, це справа не одного місяця. Так, підготовка може розпочатися в цьому році, я сподіваюся на це", - констатує експерт.

Також читайте матеріал Миколи Сунгуровського для "Апостроф": Все закінчиться договірняком: сценарій відходу Росії з Донбасу