RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Поховали в режимі секретності: у РФ вказали на дивацтва з загибеллю путінського генерала в Сирії

Заступник начальника Головного управління контрольно-наглядової діяльності Міноборони РФ генерал-майор Володимир Єремєєв, який розбився під час нещодавньої авіакатастрофі Ан-26 в Сирії, був похований у суботу, 10 березня, за виняткових заходи секретності і безпеки.

Про це пише російське видання "Новая газета".

"Федеральне військове меморіальне кладовище в підмосковних Митищах офіційно в той день не працював — на територію пропускали тільки за списками, а всі автомобілі зупинялися офіцерами військової поліції. Складалося відчуття, що бойового генерала проводжають в останню путь потайки", - пише видання.

Можливо, пише видання, ці заходи вжили з метою запобігання витоку інформації від офіцерів, які могли розповісти про обставини загибелі Єремєєва.

"Але в будь-якому разі все це нагадувало метушливі прощання із загиблими в Афганістані — в ті часи, коли СРСР там як би і не воював", - звертає увагу газета.

Також наголошується, що загиблих в авіакатастрофі Ан-26 в Сирії доставили в РФ і з почестями, але в режимі секретності, поховали, а траур офіційно оголошувати не стали.

"До цих пір немає жодної фотографії з місця трагедії, жодного відеозапису. А адже в радіусі 250-300 метрів від місця падіння літака — житлові будинки і навіть школа", - звертає увагу видання.

при цьому нагадується, що 10 жовтня 2017 року, коли в Сирії розбився літак Су-24М, вже через кілька годин у мережі з'явились відео. До речі, Су-24М впав приблизно в тому ж районі, що і Ан-26.

Як повідомляв "Апостроф", однією з причин катастрофи російського Ан-26 у Сирії могли бути проблеми з закрилками.