RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Застосовуйте правильну термінологію: журналіст, який втік з РФ, різко висловився про вибори Путіна в Криму

Відомий російський журналіст Аркадій Бабченко заявив, що не можна говорити про "вибори Президента Росії в Криму", оскільки Крим це не Росія, а вибори в РФ є всього лише спецоперацією по продовженню терміна Володимира Путіна.

Про це він написав на своїй Facebook сторінці.

За словами Бабченко, для багатьох жителів тимчасового окупованого Криму постає питання, брати участь чи не брати в виборах, які проводяться там російською адміністрацією. Однак, якщо застосовувати коректну термінологію, то питання відпаде сам по собі.

Як стверджує журналіст, вираз "вибори Президента Російської Федерації в Криму" некоректний, оскільки Росія - не федерація, а унітарна держава, яка керується одноосібно однією людиною, і ця людина - не президент, а узурпатор. Тому немає ніяких виборів, а є "примусова спецоперація щодо продовження терміну перебування узурпатора на троні".

Крім того, Крим - це українська територія, а не російський регіон, тому, на думку Бабченко, коректний опис майбутнього заходу: "операція окупаційних комендатур під керуванням гауляйтера на захопленій території".

Нагадаємо, не так давно Аркадій Бабченко спрогнозував сценарій, який розгорнеться в Росії після смерті президента Володимира Путіна.