RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Жителі Кемерово після моторошної пожежі вийшли на масштабний мітинг з вимогами до Путіна: влада зігнала силовиків

На площі Совєтів у Кемерово (Російська Федерація), де смертельна пожежа в торговому центрі "Зимова вишня" забрала життя 64 людей, проходить масовий мітинг з вимогами до президента Росії Володимира Путіна.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє "МБХ медіа".

Відзначається, що на площу прибули силовики.

"Вони (правоохоронці, - ред.) почали поступово відтісняти мітингувальників від будівлі адміністрації. На площі кілька сотень поліцейських і близько 50 бійців ОМОНу", - сказано в повідомленні.

У той же час видання Znak уточнює, що на мітингу жителі Кемерово складають власні списки загиблих. У них вже більше 78 осіб.

Крім того, раніше ініціативна група активістів вирушила до місцевих моргів, щоб перевірити офіційні дані. За словами Ігоря Вострикова, який втратив у пожежі всю свою сім'ю, активістів пустили в міський морг.

З 27 березня в Кемеровській області оголошено триденну жалобу за загиблими. У містах і селах регіону приспущені державні прапори, скасовані розважальні заходи.

Всі подробиці смертельної пожежі в кемеровському торговому центрі "Зимова вишня" читайте в матеріалі "Апострофа": У Росії в результаті пожежі в ТЦ загинули понад півсотні людей: що відомо на даний момент.