RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

21 квітня

Всі новини

Приватна розвідка США вказала на нову проблему у Путіна в Росії

За минулий рік населення Російської Федерації стало більш політично активним, і ця тенденція збережеться, тому що внутрішні проблеми Кремля продовжують збільшуватися.

Про це йдеться в матеріалі приватної американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, який є в розпорядженні "Апострофа".

Так, хоча зазвичай наймасштабніші протести в Росії координують ключові представники опозиції, такі як Олексій Навальний, хвиля демонстрацій після смертельної пожежі в торговому центрі "Зимова вишня" в Кемерово піднялася сама по собі через соціальні мережі та місцеві ЗМІ.

"Все почалося з кількох сотень протестувальників і дійшло до десятків тисяч після висловлювань російських чиновників. Так, Тулєєв (губернатор Кемеровської області Аман Тулєєв, - ред.) обізвав "бузотерами" демонстрантів, багато з яких були родичами жертв. Інші високопосадовці заявили, що члени сімей загиблих вважають за краще привертати увагу ЗМІ замість того, щоб сумувати. Одна з чиновниць у Кемерово відзначилася особливо компрометуючим випадом, мовляв, чому люди в паніці, адже діти вмирають кожен день", - відзначають в Stratfor.

Крім того, президент РФ Володимир Путін не зустрічався з сім'ями загиблих під час своєї поїздки в Кемерово. Його постановочна фотографія в лікарні пізніше викликала бурхливу реакцію в інтернеті.

"Уникнення родичів і постановочні фото є поширеними методами Кремля, коли мова йде про внутрішні трагедії і, як правило, мають бажаний ефект у заспокоєнні протестів. Однак на цей раз вони тільки підігріли громадське обурення", - йдеться в матеріалі.

Відзначається, що демонстрації, що організувалися спонтанно в 20 містах, і 15 тисяч протестуючих у Москві, включаючи багато дітей і молоді, змогли зібратися без отримання офіційних дозволів міської влади.

"Тепер питання полягає в тому, чи переросте кемеровська трагедія в більш масштабний рух. Якщо так, то це додасть Путіну внутрішніх проблем - на додачу до застійної економіці, хвилювань з екологічних та економічних питань, непопулярних планів щодо підвищення податків і боротьби між елітами. Зіткнувшись з всіма цими проблемами відразу, президент, переобраний всього пару тижнів тому, може провалити свій четвертий термін", - підсумували в Stratfor.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Путіну загрожує провал, Росію охоплює хвиля протестів - приватна розвідка США.