RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Не Україна і навіть не США: соціологи назвали нову країну-"ворога" Росії

На сьогоднішній день 51% росіян погано ставиться до Великобританії, і лише 9% вважають обґрунтованими звинувачення Лондона на адресу Москви, висунуті в зв'язку з отруєнням екс-розвідника РФ Сергія Скрипаля та його дочки.

Про це свідчать дані опитування "Левада-центру".

Так, більшість росіян - 81% - в тій чи іншій мірі поінформовані про "справу Скрипаля", з них 9% уважно стежать за цією темою, а 37% багато чули. Лише близько 20% вперше почули про скандал під час опитування.

З тих, хто чув про "справу Скрипаля", всього 9% росіян вважають обґрунтованими твердження про причетність Росії до отруєння. 31% визнали ці звинувачення швидше необґрунтованими, ще 41% вважають їх абсолютно необґрунтованими.

Відзначається, що до Великобританії більшість респондентів ставляться погано (швидше погано - 32%, дуже погано - 19%). Тільки 1% опитаних розповіли про дуже добре ставлення до цієї країни, ще 24% висловили швидше добре ставлення.

Як повідомляв "Апостроф", згідно з грудневим опитуванням "Левада-центру", Великобританія опинилася в п'ятірці головних ворогів Росії. Тоді 68% респондентів вибрали головним недругом США, 29% побачили ворога в Україні, 14% - в Євросоюзі, 6% дотримувалися такої ж думки про Німеччину, НАТО і Великобританію.