RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Мережі насмішила заява голови РПЦ про моральність у Росії

Предстоятель РПЦ, патріарх Московський і всієї Русі Кирило стверджує, що в російські храми з року в рік приходить все більше людей, оскільки РФ не торкнулася світова криза віри і моральності.

Про це він висловився після пасхальної вечірні в Храмі Христа Спасителя, повідомляє ТАСС.

"Сьогодні віра піддається великим спокусам, і про деякі суспільства говорять, що в них релігійна віра згасла. Ті, хто подорожує по світу, знають, що в багатьох державах дійсно порожніють храми, замість них в цих будівлях з'являються розважальні установи, ресторани. Сьогодні є криза віри. Але ця криза пов'язана з кризою моральної природи людини", - підкреслив Кирило.

У той же час, він зазначив, що храмів у Москві мало, щоб вмістити всіх, хто в них потребує.

"Коли ми приступили до будівництва нових храмів в Москві, то нам говорили: "У вас і старі-то стоять порожні". І ось напередодні Великодня за наявним звичаєм я відвідував ці нові парафії, освячував паски, паски, зустрічався з народом. Яка ж величезна кількість людей! І священики говорять, що відвідуються наші храми. Вони занадто малі, їх не вистачає. І це відбувається в столиці, в Москві, в XXI столітті", - додав патріарх.

Варто зауважити, що в мережі критично відреагували на слова Кирила.

"Що ти несеш?", "Нехай несе, йому не важко", "Гундяєву і в голову не приходить, що в храми не ходять тому, що не цікаво і безглуздо", "Гундяєв прав. Росії це не торкнулося, адже віра і моральність не може бути нижче ніж нульова", "Сучасним людям не потрібно стільки храмів. З ростом освіти кількість віруючих зменшується", "Справжній сенс віри йому невідомий", "Ззвихнувся зовсім від свого бабла...", - констатували користувачі соцмережі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше віце-прем'єр-міністр Болгарії Валерій Симеонов назвав патріарха Кирила другорядним радянським поліцаєм.