RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Самотність як доля: сірий кардинал Путіна висловився про новий шлях Росії

Помічник президента РФ Володимира Путіна Владислав Сурков, якого вважають "сірим кардиналом" Кремля, відповідальним за відносини з Україною, заявив, що Росію очікує зовнішньополітичня самотність.

Про це він написав у своїй статті для журналу "Росія в глобальній політиці".

За його словами, Росія "чотири століття йшла на Схід і ще чотири століття на Захід". При цьому успішної інтеграції ні на одному з напрямків не відбулося, тому тепер в РФ будуть "затребувані ідеології третього шляху, третього типу цивілізації".

У той же час, на думку Суркова, Росія навряд чи є "третьою цивілізацією", швидше двоїстою, що має як європейські, так і азіатські риси. Він порівнює Росію з "напівкровкою", народженою в змішаному шлюбі і яка не належить ні до однієї з рас.

"Чудові слова, ніколи не сказані Олександром Третім, "у Росії тільки два союзника, армія і флот" - найбільш, мабуть, зрозуміла метафора геополітичної самотності, яку давно пора прийняти як долю. Список союзників можна, звичайно, розширити за смаком: робітники і вчителя, нафта і газ, креативний стан і патріотично налаштовані боти, генерал Мороз і архістратиг Михаїл... Сенс від цього не зміниться: ми самі собі союзники ", - заявляє помічник Путіна.

У той же час, Сурков сподівається, що Росія не опиниться в повній ізоляції, незважаючи на те, що продовжить вести війни, які, на його думку, теж є "способом спілкування".

"Росія, без сумніву, буде торгувати, залучати інвестиції, обмінюватися знаннями, воювати (адже війна теж спосіб спілкування), брати участь в колабораціях, складатися в організаціях, конкурувати і співробітничати", - говорить він.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв про регулярні зустрічі помічника президента РФ Владислава Суркова зі спеціальним представником Держдепу США Куртом Волкером з питання війни на Донбасі.