RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Війна з інтернетом: після заборони Telegram в Росії масово блокують адреси Google і Amazon

У Росії продовжують намагатися обмежити доступ до популярного месенджера Telegram, для цього масово блокуються IP-адреси Amazon і Google.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Блокування почалися в другій половині дня 16 квітня. Обидві компанії надають послуги хостингу; сайт або інтернет-проект, розміщений на їх серверах, отримує їх IP-адреса. При цьому Роскомнадзор вносив до реєстру заборонених сайтів не окремі адреси, а цілі підмережі. До вечора рахунок пішов на мільйони IP-адрес. Роскомнадзор доручив інтернет-провайдерам заблокувати кілька підмереж Amazon (сумарно понад 800 тисяч адрес) і одну підмережу Google (відразу більше мільйона IP).

На даний момент до реєстру заборонених сайтів внесено 15,8 мільйона IP-адрес. Повідомляється про збої в роботі цілого ряду сервісів, які також використовують сервера Google і Amazon, серед них інший популярний месенджер Viber, онлайн ігри і платіжні системи.

"Війна проти Телеграма обертається війною проти інтернету", - пише в своєму Telegram каналі російський новинний ресурс Mash.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв про те, що після заборони Telegram в РФ невідомі підпалили офіс Роскомнадзора в Ульяновську.