RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

У Латвії заарештували проросійського пропагандиста, який лякав російськомовних "концтабором"

У Латвії заарештували лідера "Штабу захисту російських шкіл" Олександра Гапоненко, за звинуваченнями в діях, спрямованих проти державного суверенітету і територіальної цілісності Латвії.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

"Суд визначив запобіжний захід для Олександра Гапоненко - арешт. Його повезли в Ризьку центральну в'язницю", - відзначає друг затриманого Володимир Ліндерман.

До цього, в лютому минулого року суду було передано справу, за якою Гапоненко звинувачується в розпалюванні національної ворожнечі за публікації в Facebook. Розгляд справи призначено на 19 червня.

Раніше глава антикорупційної комісії латвійського Сейму Айнар Латковскіс просив поліцію дати оцінку публікаціям Гапоненко в фейсбуці про те, що "в травні за допомогою американців в Ризі буде проведена етнічна чистка". Замасковані під російськомовних американські військовослужбовці нібито ініціюють безлади, які будуть відображені в ЗМІ як заворушення, ініційовані Росією, а потім поліція проведе арешти російськомовних, що закінчиться "створенням концентраційного табору на території стадіону в Ризі".

Нагадаємо, не так давно Сейм Латвії прийняв поправки до закону про освіту щодо переходу на латиську мову при отриманні загальної середньої освіти, що викликало гостру реакцію в Кремлі.